Blog > Komentarze do wpisu
Pieczona brukselka

Najszybszy i najprostszy sposób na przygotowanie brukselki. W tej wersji zawsze będzie dobrze smakowała :)

 

pieczona brukselka

Składniki : 

  • brukselka
  • olej rzepakowy
  • sól, pieprz
  • czosnek granulowany

Brukselkę myjemy, obieramy z wierzchnich liści i twardych trzonków. Przecinamy na pół, skrapiamy olejem. Doprawiamy czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temp. 200°C przez 25-30 minut lub do momentu aż zmięknie i się zezłoci.

* Brukselkę po obraniu z wierzchnich liści można obgotować parę minut w osolonym wrzątku po czym skropić olejem, doprawić przyprawami i dopiero piec w piekarniku. W ten sposób szybciej nam się zrobi.

Smacznego :)

pieczona brukselka

piątek, 08 września 2017, kuchennefascynacje
Tagi: brukselka

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Anita, *.dynamic.mm.pl
2017/09/09 17:06:15
Wow, nie jadłam jeszcze nigdy pieczonej brukselki, dziękuje za przepis :D
-
2017/09/10 22:20:38
Ja też robiłam ją pierwszy raz :)
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Domowy wyrób
Durszlak.pl Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Top Blogi Blogerzy wspierają Szlachetną Paczkę Lista Blogów Kulinarnych
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
http://www.foodepix.com/author/justynaaa/
przepisy kulinarne Domowy Wyrób Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne) Odszukaj.com - przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl