Blog > Komentarze do wpisu
Jak mrozić rabarbar

Jeśli chcecie cieszyć się rabarbarem poza sezonem najlepiej go zamrozić. Pamiętać jednak należy, że rabarbar trzeba najpierw zahartować bo w przeciwnym razie po rozmrożeniu zrobi nam się jedynie ciapa. Wskazówki te znalazłam na blogu Na kruchym spodzie .

 

Jak mrozić rabarbar

 

Rabarbar myjemy i oczyszczamy z wierzchniej skórki ( łyko ). Następnie wkładamy łodygi na chwilę do wrzącej wody a potem do zimnej. Osuszamy, tniemy na porcje, przekładamy do woreczków lub zawijamy w folię spożywczą i mrozimy. 

czwartek, 18 maja 2017, kuchennefascynacje
Tagi: rabarbar

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Kamila, *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2017/05/24 14:28:19
Dzięki za patent, na pewno skorzystam, bo miałam się za to zabrać, ale nie wiedziałam jak :)
Zapraszam również do siebie: aptekapanaboga.blogspot.com/
Pozdrawiam,
Kamila
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Domowy wyrób
Durszlak.pl Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Top Blogi Blogerzy wspierają Szlachetną Paczkę Lista Blogów Kulinarnych
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
http://www.foodepix.com/author/justynaaa/
przepisy kulinarne Domowy Wyrób Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne) Odszukaj.com - przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl