Blog > Komentarze do wpisu
Mas這 migda這we

Dobrze, 瞠 zrobi豉m tylko tyle ile by這 mi potrzebne bo reszt wyjad豉bym 造磬 sama, samiusie鎥a - tak wci庵a, uzale積ia. Banalnie proste do zrobienie potrzeba tylko cierpliwo嗆 :) Wzorowa豉m si na tym przepisie ale i tak zrobi豉m po swojemu.

mas這 migda這we

Sk豉dniki : ( wysz這 2/3 szklanki )

  • 170 g ca造ch migda堯w w sk鏎ce
  • 3 - 4 造磬i oleju rzepakowego ( je郵i chcecie 瞠by by這 bardziej g瘰te i bardziej g豉dkie dodajcie mniej oleju. 造磬 g鏎a 2 )

Migda造 podpra瘸my w temp. 180蚓 przez 10 minut, wyjmujemy, studzimy. My郵,瞠 spokojnie mo積a je podpra篡 na patelni chocia po analizie przepis闚 prawie wszyscy pra篡li w piekarniku.

Migda造 przek豉damy do miski lub do malaksera. Dolewamy oliw, blenderujemy, miksujemy a uzyskamy po膨dan konsystencje mas豉.Na g豉dko lub z ma造mi drobinkami migda堯w. Miksowanie troch potrwa, trzeba to robi w odst瘼ach czasowych 瞠by nie spali nam si sprz皻.

Nie spotka豉m si jeszcze ale tak sobie pomy郵a豉m jakby podpra篡 migda造, zmieli doda olej i zmiksowa to posz這 by szybciej i mas這 by這 by g豉dziutkie. Nast瘼nym razem tak zrobi i napisze jak posz這 :)

Smacznego :)

pi徠ek, 11 pa寮ziernika 2013, kuchennefascynacje
Tagi: olej migda造

Komentarze
2013/10/11 05:47:15
uwielbiam mas這 migda這we, o wiele lepsze od tego z ziemnych!
-
2013/10/11 06:22:46
Oooo tak niewiele potrzeba, by otrzyma taki efekt. Jak smakowo? Zadowolona jeste. Ale mnie teraz zaciekawi豉 tym przepisem> Do ulubionych ju wrzuci豉m, migda堯w mam sporo....
-
2013/10/11 07:35:26
super :)
-
2013/10/11 10:08:39
ale pyszne musi by
-
2013/10/11 10:48:20
Basinepichcenie gdybym nie potrzebowa豉 do ciasta to jeszcze tego samego dnia wyjad豉bym 造瞠czk :) Uwielbiam migda造, zw豉szcza podpra穎ne, mase趾o cude鎥o :) Ju wkr鏒ce przepis na ciasto z mas貫m migda這wym :)
-
Go嗆: Ania1204, 159-205-160-118.adsl.inetia.pl
2013/10/11 21:03:26
Jeszcze nigdy w 篡ciu nie robi豉m mas豉 migda這wego.Zaintrygowa mnie ten przepis,tylko mam pytanko:czy to mas這 nie tr帷i aby marcepanem?-bo tego to nie cierpie.
-
2013/10/11 21:19:41
Ania1240 nie ale ja ich nie zmiksowa豉m na g豉dko wi璚 nie wiem jak b璠zie ca趾iem na g豉dko cho i takie te planuje zrobi. Pozostawi豉m ma貫 drobinki migda這we bo wykorzystywa豉m je do ciasta ( przepis ju wkr鏒ce ). Smak wyra幡y pra穎nych migda堯w. U篡wa豉m ze sk鏎k po pra瞠niu nie 軼i庵a豉m jej, zmieli豉m razem.
-
Go嗆: Ania1204, 159-205-160-118.adsl.inetia.pl
2013/10/12 13:06:17
DZIEKI ZA SZYBKA ODPOWIEDZ :) W TAKIM RAZIE BIOR SI ZA ROBIENIE MASx MIGDAΜWEGO.
PS:SUPER BLOG!!
-
2013/10/12 18:03:19
Powodzenia !!! Dzi瘯uj bardzo :-)

-
2013/10/13 11:22:30
安ietne to mas這! Ch皻nie bym skosztowa豉, skoro takie pyszne.:)
-
2013/10/13 17:50:11
Kurcze - podoba mi si .Proste i pyszne .
-
2013/10/13 23:45:09
mniam,mniam,mniam :)
-
Go嗆: Ania1204, 159-205-160-118.adsl.inetia.pl
2013/10/14 16:27:34
Mas這 zrobione i juz prawie zjedzone.PYCHA, MICHA I BURAKI- jak to okre郵i豉 moja c鏎ka.
MNIAM MNIAM.
-
2013/10/14 17:18:35
Aniu1204 ogromnie mnie to cieszy :D
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Domowy wyr鏏
Durszlak.pl Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Top Blogi Blogerzy wspieraj Szlachetn Paczk Lista Blog闚 Kulinarnych
my foodgawker gallery
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
http://www.foodepix.com/author/justynaaa/
przepisy kulinarne Domowy Wyr鏏 Foodki - fotografie potraw i zdj璚ia kulinarne) Odszukaj.com - przepisy kulinarne